Tickets kopen via Cultuurkaartje.nl

Hoe werkt het?

Cultuurkaartje is een ticketservice voor culturele organisaties. Wij zorgen ervoor dat de kaartverkoop voor culturele evenementen op de juiste manier verloopt: betrouwbaar, makkelijk en veilig. Op deze pagina vind je uitleg over hoe wij dit doen. De meest voorkomende vragen hebben wij in een overzicht gezet. Heb je een andere vraag of is er een probleem? Dan is Cultuurkaartje.nl bereikbaar. Houd er rekening mee dat wij je in sommige situaties moeten doorverwijzen naar de organisator, omdat Cultuurkaartje alleen de technische afhandeling doet rondom de kaartverkoop.
 
Binnenkort organiseer ik een cultureel evenement. Wat kan Cultuurkaartje voor mij betekenen?
Cultuurkaartje verzorgt de kaartverkoop voor culturele evenementen en we bereiden de kaartcontrole voor. Op die manier kunnen organisaties hun tijd en aandacht richten op het evenement zelf. Tijdens de kaartverkoop worden gegevens van de bezoeker en betalingen online verwerkt. Uiteraard krijgen organisatoren daarbij inzage in de statistieken. De verkochte tickets zijn bij aanvang van het evenement te scannen met een app op de eigen telefoon. Het evenement wordt door Cultuurkaartje aangemeld bij toonaangevende agenda's en gedeeld op onze eigen socials (Instagram en Facebook). Op de pagina Organisaties: Hoe werkt Cultuurkaartje.nl? wordt onze werkwijze uitgebreid beschreven en vind je een aanmeldlink voor evenementen. Een andere vraag over de kaartverkoop via Cultuurkaartje.nl? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
Online entreebewijzen kopen: is dat veilig?
Zekerheid staat bij Cultuurkaartje voorop. Voorafgaand en tijdens ieder evenement hebben wij persoonlijk contact met de organisator. Daarnaast zijn wij per mail goed bereikbaar. Hierdoor kunnen eventuele onduidelijkheden rondom de kaartverkoop snel worden opgelost. Goed om te weten: het betaalde bedrag voor entreebewijzen wordt door Cultuurkaartje.nl gereserveerd tot het moment waarop het evenement succesvol is afgehandeld. Dat geeft ons de gelegenheid om samen met de organisator voor een passende oplossing te zorgen, voor het geval dat een evenement niet door kan gaan. Alle transacties via Cultuurkaartje.nl worden veilig en snel verwerkt. Het spreekt voor zich dat wij zorgvuldig omgaan met privacygegevens en betalingen. Voor een uitgebreide uitleg hierover kun je het privacy statement raadplegen.
 
Op welke manier worden tickets verstuurd?
Gekochte tickets worden door Cultuurkaartje binnen enkele minuten doorgestuurd naar het opgegeven mailadres. Via een extra download-link bij de bevestiging is het ticket altijd weer terug te vinden. Geen mail ontvangen? Controleer eerst of de betaling is verwerkt en of het mailadres correct is doorgegeven. Komt er geen bevestigingsmail, ondanks dat de gegevens juist zijn en de betaling door Cultuurkaartje.nl is verwerkt? Of kun je een gekocht ticket niet meer terugvinden? Neem dan contact op met Cultuurkaartje. We zoeken het zo snel mogelijk uit.
 
Hoe worden de entreebewijzen gecontroleerd?
Het gekochte ticket bevat een QR-code. Voor aanvang van de voorstelling, wordt deze code gecontroleerd bij binnenkomst. Vanaf een mobiele telefoon is de QR-code prima te scannen. Voor een snelle kaartcontrole kan het helpen om het contrast van de telefoon te verhogen. Het is niet nodig om de tickets uit te printen, maar dat kan natuurlijk wel.
 
Meerdere tickets, één QR-code... Hoe zit dat?
Het systeem achter Cultuurkaartje maakt het mogelijk om bepaalde QR-codes vaker te scannen. Dit is het geval als er meerdere tickets voor dezelfde voorstelling tegelijkertijd zijn betaald. Op het ticket staat bijvoorbeeld de vermelding '2x' achter de QR-code, als er twee toegangskaarten zijn gekocht. In deze situatie kan de QR-code twee maal worden gescand. Je kunt er dan voor kiezen om met twee personen tegelijk naar binnen te gaan. Òf afzonderlijk, bijvoorbeeld als de tweede persoon later naar binnen gaat: in dat geval tonen beide bezoekers dezelfde QR-code aan de kaartcontroleur en deze code wordt in totaal twee keer gescand. Kort gezegd: als er voor meerdere mensen een ticket is gekocht, dan kan de QR-code vaker worden gescand. Tot het moment waarop het aantal gekochte tickets is bereikt.
 
Tickets ruilen of retourneren?
Zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor je het evenement niet meer kunt bezoeken of heb je per ongeluk een verkeerd ticket gekocht? Gekochte kaartjes kunnen niet zelfstandig door Cultuurkaartje worden geretourneerd of geruild, omdat wij alleen verantwoordelijk zijn voor de technische afhandeling. Als er sprake is van een bijzondere situatie, kun je contact opnemen met de organisator waarvoor het ticket is gekocht: de organisator bepaalt het restitutiebeleid. Als de organisator besluit tot terugbetaling, dan krijgt Cultuurkaartje hiervoor een opdracht en maken we het in orde.
 
Het evenement gaat niet meer door, wat nu?
Als een evenement wordt afgelast, dan gaat Cultuurkaartje.nl in gesprek met de organisator voor een passende oplossing. Zo kan ervoor worden gekozen om het evenement naar een andere dag te verplaatsen en het gekochte ticket voor de nieuwe dag geldig te maken. Gaat een evenement helemaal niet meer door en komt er ook geen nieuwe datum? Ook dan gaan we in overleg met de organisator. Als de organisator besluit tot terugbetaling, dan voert Cultuurkaartje dit uit.
 
Wat moet ik van tevoren weten over het evenement?
Een paar praktische tips: zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Toegang na aanvang van de voorstelling is helaas niet mogelijk. Er kunnen beelden en geluidsopnames worden gemaakt bij een evenement. Cultuurkaartje en de organisatie van het evenement zijn niet verantwoordelijk voor het zoekraken en beschadigen van persoonlijke eigendommen, houd dus waardevolle items goed in de gaten. Cultuurkaartje zet zich in om van tevoren zoveel mogelijk informatie te bieden aan het publiek. Zijn er vragen over het evenement zelf – zoals de locatie, route, een bepaald programma-onderdeel, bereikbaarheid, thema of de makers – dan raden we aan om contact op te nemen met de organisator.
 
Een factuur nodig voor de eigen administratie?
Als je kosten voor een bezocht evenement gaat declareren of op wil nemen in de eigen administratie, dan raden wij aan om hiervoor het entreebewijs te gebruiken. Hierop staan alle benodigde gegevens, zoals de geldende btw-tarieven.
 
Een andere vraag?
Meer weten over hoe Cultuurkaartje werkt en onder welke voorwaarden? Bekijk dan onze algemene voorwaarden. In het privacy statement staat beschreven hoe wij omgaan met het verwerken van betalingen en persoonlijke gegevens. Laat het ons weten als er vragen zijn over de kaartverkoop.
 
Fijne voorstelling!
(Esc)

Zoeken in de website

Gevonden: