Tickets verkopen via Cultuurkaartje.nl

Hoe werkt het?

Een mooi cultureel evenement verdient de spotlights. Als organisator wil je de volle aandacht houden op het evenement zelf. Cultuurkaartje zorgt ervoor dat alle betalingen correct worden afgehandeld. Ook bereiden wij de kaartcontrole voor zodat toegangskaarten makkelijk te controleren zijn aan de deur. Heb je een vraag over het regelen van de kaartverkoop via Cultuurkaartje.nl? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meld jouw evenement nu aan


Wat doet Cultuurkaartje.nl?

Cultuurkaartje draagt zorg voor het betaalproces voor evenementen die zijn opgenomen op Cultuurkaartje.nl. Zodra de bezoeker heeft betaald, worden de toegangskaarten automatisch naar het opgegeven mailadres gestuurd. Zodra het evenement begint, heeft de kaartcontroleur de mogelijkheid om deze tickets te scannen met een app. Deze app is bereikbaar met een eigen telefoon. Hierdoor kunnen de toegangskaarten op een laagdrempelige manier worden gecontroleerd.

Onze werkzaamheden:

 • wij maken een pagina op Cultuurkaartje.nl voor het evenement, met een link naar de kaartverkoop;
 • als organisator krijg je inzage in de statistieken rondom de kaartverkoop.
 • betalingen worden via iDEAL verwerkt op onze tussenrekening. Na afloop van het evenement maakt Cultuurkaartje.nl de opbrengsten over aan de organisator: met aftrek van de kosten van de dienst Cultuurkaartje;
 • we bieden de mogelijkheid om een gastenlijst bij te houden;
 • we bieden de mogelijkheid om tijdens de kaartverkoop korting te geven aan bepaalde relaties, in opdracht van de culturele organisatie;

Waarom kaartverkoop via Cultuurkaartje.nl?

Cultuurkaartje biedt een aantal voordelen voor culturele organisaties:

 • betalingen en contactgegevens van de bezoekers worden veilig en snel verwerkt;
 • organisatoren hebben de mogelijkheid om de voortgang van de kaartverkoop te volgen;
 • Cultuurkaartje.nl is representatief en laagdrempelig, we denken graag mee om de kaartverkoop makkelijk te laten verlopen;
 • toegangskaarten kunnen worden gescand op iedere telefoon;
 • Cultuurkaartje.nl is zeer geschikt voor (locatie)voorstellingen vanaf vijftig bezoekers.

Wat zijn de kosten om gebruik te maken van Cultuurkaartje.nl?

Cultuurkaartje kiest ervoor om de kosten voor bezoekers en organisaties laagdrempelig te houden. Voor een indicatie van de prijs hebben wij een rekentool gemaakt. Deze is vrijblijvend in te vullen. Natuurlijk geven we graag meer uitleg als hierover vragen zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

Toelichting rekentool
Per verkocht toegangskaartje brengen wij een kleine toeslag in rekening: de kosten van de dienst Cultuurkaartje en de kosten voor iDEAL (Mollie) zodat betalingen zorgvuldig worden afgehandeld. Het minimale bedrag dat door Cultuurkaartje in rekening wordt gebracht is € 50,-- (ex btw) per evenement.
Voor de diensten van Cultuurkaartje wordt altijd 21 % btw in rekening gebracht. De uiteindelijke opbrengsten voor de organisatie en de kosten van Cultuurkaartje hangen af van meerdere factoren:

 • Gaat het om een eenmalig evenement of zijn er meerdere data waarop het evenement plaatsvindt?
 • Is de organisatie wel of niet btw-plichtig?
 • Als de organisatie btw-plichtig is, welk btw-tarief is dan van toepassing?

Handig: de rekentool houdt rekening met al deze factoren. Let op: de rekentool geeft een indicatie van de kosten. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Voordat Cultuurkaartje aan de slag gaat, sturen we een definitief overzicht van de kosten.

Hoe verloopt de kaartverkoop via Cultuurkaartje.nl?

Cultuurkaartje is bereikbaar voor vragen rondom het betalingsproces: voor, tijdens én na het evenement.

Voor het evenement

  • Tijd voor de eerste stap: meld het evenement aan bij tickets@cultuurkaartje.nl. Tip: zorg ervoor dat alle gegevens tenminste vier weken vóór de start worden doorgegeven. Het publiek heeft dan voldoende tijd om de betalingen te voldoen en als organisator heb je dan voldoende tijd om de PR voor het evenement te regelen.
  • Na de aanmelding neemt Cultuurkaartje per mail contact met je op. Daarbij krijg je ook een overzicht van de voorwaarden en de kosten.
  • Bij akkoord kan de kaartverkoop van start gaan. Het evenement wordt opgenomen op de website. Bezoekers krijgen meteen de mogelijkheid om tickets te kopen. 
  • Betalingen worden verwerkt via de dienst Mollie, op een tussenrekening van Cultuurkaartje. Na de betaling worden de gekochte tickets meteen gemaild naar het opgegeven mailadres van de bezoeker. Deze tickets zijn voorzien van een QR-code die kan worden gescand als het evenement van start gaat.
  • Tijdens de kaartverkoop én daarna heb je de mogelijkheid om het verloop van de ticketverkoop te volgen.

Tijdens het evenement

  • Het is zover: het evenement gaat van start! Gekochte entreebewijzen zijn eenvoudig te scannen bij de locatie waar de voorstelling plaatsvindt.
  • Handig om te weten: als een bezoeker meerdere entreebewijzen heeft gekocht voor een bepaald evenement, dan wordt deze omgezet naar een groepsticket. Het is dan mogelijk om de QR-code vaker te scannen, tot het moment waarop het aantal gekochte tickets is bereikt.

Na het evenement

  • Het evenement is succesvol afgerond. Na dit moment worden de opbrengsten – het bedrag van de gekochte tickets, met aftrek van de kosten van de dienst Cultuurkaartje – overgemaakt naar het opgegeven rekeningnummer van de organisatie.
  • Cultuurkaartje.nl stuurt een creditfactuur naar het mailadres dat door de culturele organisatie is doorgegeven.

Meld jouw evenement nu aan

Contact opnemen?

Meer weten over hoe Cultuurkaartje werkt en onder welke voorwaarden? Bekijk dan onze algemene voorwaarden. In het privacy statement staat beschreven hoe wij omgaan met het verwerken van betalingen en persoonlijke gegevens. Laat het ons weten als er vragen zijn over betalingen en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Zoeken in de website

Gevonden: