Roze tippel

Een theater- & kunstachtbaan door de binnenstad

Startpunt Dorothy's Bar

za 22 jun.

Kies datum en aanvangstijd

22
jun
2024

Een theater- & kunstachtbaan door de binnenstad

Roze tippel

In samenwerking met Kunstpunt Groningen presenteren de theatermakers van Schout bij Nacht een avontuurlijke theater- & kunstwandeling door een van de meest bruisende buurten van Groningen: Nieuwstad en wijde omgeving.

Een buurt vol inclusie en diversiteit: toepasselijker kan het nauwelijks op Roze Zaterdag. Op zaterdag 22 juni a.s. vanaf 17.00 uur start er elke tien minuten een groep avonturiers. Beginpunt is Dorothy’s: het vrolijke dragcafé aan de Pottebakkersrijge. Om vervolgens getrakteerd te worden op een ode aan Erwin Olaf, aan belangwekkende openbare kunstwerken, een kijkje in de peeskamers en meer, veel meer. Op elke tussenstop is er een performance. Om van te smullen, over na te denken en te praten. Dat kan na ruim een uur op het eindpunt onder het genot van een drankje en live muziek.

Schout bij Nacht’ is inmiddels een gerenommeerd theatercollectief in Groningen. Makers van ‘TBS’ in de Van Mesdagkliniek, van de Noorderzon-voorstellingen ‘KETCHUP’ en ‘GLORY GLORY HOLELUJAH’. Brutaal, smaakvol, avontuurlijk: theater met opgestroopte mouwen. Onder het mom: je mag bang zijn maar nooit laf! 

Kunstpunt Groningen is hét knooppunt voor beeldende kunst. We brengen kunst en Groningers samen. Dit doen we onder andere door rondleidingen langs kunst te organiseren en kunstroutes aan te bieden. Nieuwsgierig naar het aanbod en wat we nog meer doen? Ga naar kunstpuntgroningen.nl.

Er zijn slechts 120 kaarten beschikbaar
dus weest er snel, heel snel bij!

 

Concept en tekst:  Dio van Velden
Regie:  Astrid Warntjes
Gastvrouw:  Gea Bosma
Spel:  Jurrian de Boer, Reg Mulder, Gerard Hilbrants, Ruben de Vries en Dio van Velden
Met dank aan:  St. Roze Zaterdag (Hilrieke Mansholt), Kunstpunt (Peter Dicke en Tynke Boomsma), Dragbar Dorothy’s, De Zwarte Raaf, Nieuwstad, Tram 13, cultuurkaartje.nl en de kunstenaars in voormalig gaysauna Het Pakhuisje

Locatie:

Startpunt Dorothy's Bar
Pottebakkersrijge 2
9718 AE Groningen

Beeldrechten:

Fotografie:  Jaap de Jonge
Vormgeving:  René de Boer

Organisatie:

Stichting Schout bij Nacht

Telefoon: 06 - 37 03 29 66
E-mail: info@schoutbijnacht.nl

Stichting Schout bij Nacht

Met dank aan

Zoeken in de website

Gevonden: