Vlucht van Omid

Een waargebeurd verhaal

Humanitas afdeling Groningen

vr 18 nov. t/m zo 20 nov. 2022

Kies datum

Tickets (nog) niet beschikbaar
Tickets (nog) niet beschikbaar
Tickets (nog) niet beschikbaar

Een waargebeurd verhaal

Vlucht van Omid

Wat betekent het om alles achter te moeten laten en te vluchten? Met welke veranderingen krijg je te maken als je in Nederland aankomt? Wat zijn de gevolgen voor een kind dat gevlucht is?

Maak kennis met Omid Aghondi. Hij leeft en werkt in de stad Groningen. Aan niets is te merken dat hij als kind veel heeft meegemaakt. Toch heeft hij een groot verhaal te vertellen. Dat brengt hij naar buiten. Eerst als boek, daarna op scholen en nu in de vorm van een theaterbeleving. Deze voorstelling is binnenkort voor het eerst te zien bij Humanitas Groningen.

Sta even in de schoenen van Omid
Omid neemt je mee naar zijn tiende levensjaar. Zijn ouders nemen een groot besluit. In het diepste geheim wordt een vlucht naar Nederland voorbereid…

De voorstelling gaat over Omids herinneringen aan zijn thuisland, hoe het voelt om een vertrouwde omgeving te moeten verlaten, een ingrijpende vlucht, het opbouwen van een nieuw leven in Nederland en over hoop.
 

"Ieder mens die zijn of haar land moet achterlaten, heeft een bijzonder verhaal te vertellen en dat mag gehoord worden. Aan de hand van mijn waargebeurde verhaal over mijn vlucht, wil ik een liefdevolle brug bouwen." - Omid Aghondi

Makers
Spel: Omid Aghondi, Nijs van Heerwaarden en Hanneke Hoitink
Regie en productie: Dio van Velden

Vlucht van Omid – Vlucht Simulator is een productie van Stichting BeeldBepalend. Stichting BeeldBepalend produceert en ondersteunt culturele projecten die mensen bewuster maken van de leefwijze en (natuurlijke) leefomgeving van henzelf en anderen. Met onze projecten vragen wij aandacht voor individuen, groepen mensen en aspecten van maatschappij en natuur die meer zichtbaarheid verdienen.

Tijdsduur: ca 60 minuten

Locatie:

Humanitas afdeling Groningen
Akerkhof z.z. 22
9711 JB Groningen

Beeldrechten:

📸 René de Boer

Met dank aan

Zoeken in de website

Gevonden: